Espeleologia Seca Cova de la Sarsa (Bocairent, València)

Característiques básicas: Cueva d’iniciació, amb diferents sales i cavitats, des de sales immenses on ens desplaçarem sense cap tipus de problema, fins a xicotets passos on ens haurem d’acatxar i inclús arrossegar per a progressar. Cova amb moltes formacions, bugades, estalactites, estalagmites, columnas,…. Molt divertida i sorpendente.

Època de realización: Todo l’any.

Duració aproximada: 4 hores

  • Aproximació: 20 min.
  • Activitat: 3 hores 20 min.
  • Retorn: 20 min

Punt de trobada: En el local de Tramuntana Aventura o en la població de Bocairent, a l’entrada del polígon industrial El Regadiu.

Descripció de l’activitat.

Interessant, bonica i senzilla cova de roca calcària que permet entrar en contacte amb l’espeleologia de forma:

  • Fàcil, ja que la progressió per esta cova és amena i divertida, amb alguna gatera per a poder experimentar el contacte amb el terreny, i algunes enfilades i desrenys que no impliquen dificultat, però que ens faran sentir verdaders professionals a la recerca de més emocions subterrànies.
  • Sorprenent, ja que tant la quantitat com la qualitat d’algunes de les formacions que veurem, segur que nos sorprenderá… ja que veurem estalactites, estalagmites, bugades, columnes, banderes, etc…
  • Interessant, ja que es tracta d’una cova “amb història”; D’origen Neolític, i el jaciment de la qual està considerat dels més importants de la zona de Llevant. Podem trobar més informació de la seua història i troballes en els museus d’Alcoi, València i Madrid.