Via Ferrada de Callosa de Segura (K3)

Característiques bàsiques: El tram proposat és molt divertit i ideal per a iniciar-se en aquesta activitat.

Època de realització: Tot l’any.

Duració aproximada: 3 hores

Dificultat: K3 (una cosa difícil)

Punt de trobada:En el local de Tramuntana Aventura  o en la àrea recreativa de Cova Ahumada de Callosa de Segura

Descripció bàsica de l’activitat:

Després de posar-nos el material, iniciem l’activitat per una sendera que ens condueix en 10 minuts a peu de la via ferrada, després d’explicar les normes de seguretat i progressió, comencem la mateixa.

L’inici de la ferrada es comença amb un tram vertical que el contínua amb un altre tram horitzontal i de nou un tram vertical i horitzontal que ens porta al pont de passarel·la de fusta, molt senzill aquest tram de recorregut, després de creuar el pont, continuem en un tram bastant horitzontal, amb cadenes de suport. Ara ens trobem amb un tram vertical on els esglaons són en semicercle i flexibles, una mica diferents a l’habitual, després de passar els mateixos i continuar per un tram horitzontal, arribem al pont ascendent de barres d’acer, de 25 metres, nou en la zona, tot seguit enllacem amb un altre pont, mico, fins ací la ferrada es fa de manera molt senzilla i fàcil, ara ens queda salvar un tram horitzontal amb esglaons en llocs en paral·lel, en general aquest tram és bastant senzill, però té un parell de zones que extraplomen una mica i li donen certa dificultat. Aquest és la zona més complicada del tram de la ferrada K3.

Després de salvar el tram horitzontal, enllacem amb un tram vertical, que té fuita cap avall. Després d’uns metres de pujada, de seguida ens porta al 4 pont, tibetà, després de passar el mateix, ens queda una llarga travessia en horitzontal, que acaba en un tram equipat en baixada. On acaba la ferrada i prenem la senda de retorn al pàrquing.